Tofu s cukinou späť
Tofu lahôdkové, cukina, olej, čínske korenie, kari, kurkuma, soľ, tebi droždie
Postup:
Na olej dáme kari a čínske korenie, pridáme nastrúhanú cukinu.
Primerane osolíme a na miernom ohni dusíme, kým cukina nebude mäkká.
Potom ju podlejeme trochou vody, pridáme tebi droždie a postrúhané lahôdkové tofu
(môže byť aj biele, ale potom treba výraznejšie dochutiť). Poriadne premiešame.
Podávame s chlebom alebo zemiakmi.

Pikantné tofu späť
80 g masla
1 dl smotany
80 g šampiňónov
80 g uhorky
80 g oleja
300 g tofu podľa chuti sójová omáčka, citrón, soľ, čili, cesnak
Postup:
Tofu nakrájame na rezance, orestujeme na tuku, pridáme cesnak nakrájaný na
plátky, osolíme, okoreníme. Opečený tofu prelejeme zeleninovo-hubovou zmesou,
ochutíme citrónom, privedieme do varu, zjemníme smotanou a odstavíme.
Zmes: Šampiňóny nakrájame na plátky, podusíme na masle, pridáme na rezance
nakrájané uhorky (môže byť aj paprika) a spolu dodusíme do mäkka.

TOFU na čínsky spôsob II späť
250 g TOFU, 100-150 g póru (alebo cibuľky), 1-2 polievkové lyžice sójovej
omáčky, 1-2 kávové lyžičky solamylu,50 g olúpaných arašidov,
2-3 strúčiky cesnaku, 1 chilli paprička, 100 g oleja, soľ
Postup:
TOFU nakrájame na rezančeky a polejeme sójovou omáčkou. Necháme odležať 30 minút,
občas opatrne premiešame. Na panvici rozpálime olej, pridáme rozmrvenú chilli
papričku, na kolieska nakrájaný pór a spolu mierne opečieme. Pridáme plátky
cesnaku a búrske oriešky, po chvíli aj TOFU pokvapkané sójovou omáčkou a 2-3
minúty spolu opečieme. Zalejeme solamylom rozmiešaným v 1 dcl vody.
Varíme 1-2 minúty. Podávame s varenou alebo dusenou ryžou a sezónnymi šalátmi.

MU-SU-ŽOU späť
palacinky: 80 g hladkej múky, 80 g celozrnnej múky, 4 dcl mlieka, 1 vajce,
1 lyžička vegety (Solčanky alebo Aromatu), olej na upečenie plnka:
250 g lahôdkového (alebo doma namarinovaného) TOFU, 2 vajcia, 1 cibuľa,
200 g kapusty a kelu, 100 g zelenej fazuľky, mrkvy a hrášku
(môžeme použiť mrazenú zmes), sójová omáčka, Solčanka, zázvor, solamyl,
chilli omáčka s cesnakom, obloha: červená repa, biela kapusta, horčica, kečup
Postup:
Múku rozšľaháme s vajíčkom a Solčankou v mlieku. Na palacinkárni upečieme
palacinky. TOFU nakrájame na tenké rezance a naložíme do ochutenej sójovej
omáčky. Na oleji urestujeme na malé kúsky nakrájanú zeleninu a ochutíme ju.
V Marináde z TOFU rozmiešame solamyl s vajíčkami a pridáme do hotovej zeleniny.
Necháme prejsť varom. Touto zmesou plníme palacinky. Na tanieri ich obložíme
nastrúhanou červenou repou a kapustou, prizdobíme kečupom a horčicou.

TOFUburger späť
30 g ovsených vločiek, 30 g TOFU, sójová omáčka, polohrubá múka,
1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, Solčanka, majoránka, olej,
voda obloha: horčica, kečup, koreňová zelenina, hlávková kapusta,
cibuľa alebo pór
Postup:
Ovsené vločky uvaríme na hustú kašu vo vode, do ktorej sme pridali sójovú
omáčku. Do vychladnutej kaše pridáme najemno nastrúhané TOFU, vajce,
prepasírovaný cesnak, nastrúhanú cibuľu, majoránku a Solčanku.
Podľa potreby zahusťujeme múkou, aby sa nám z kaše dali tvarovať okrúhle
burgre (placky s asi 10 cm priemerom). Poukladáme ich na naolejovaný plech
a upečieme v rúre. Upečené vkladáme do rozrezanej žemle, potrieme horčicou,
na to navrstvíme na rezance nastrúhanú koreňovú zeleninu, kapustu a
kocôčky cibule. Nakoniec ozdobíme kečupom.

TOFU na spôsob tresčej pečene späť
230 g TOFU, 1 cibuľa, 1 kocka čerstvého droždia, 2 prepasírované strúčiky
cesnaku, 1,5 - 2 dcl oleja, sójová omáčka, Solčanka, mletá červená paprika,
majoránka (nemusí byť)
Postup:
Na oleji popražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie a ďalej za
stáleho miešania pražíme. Keď začne droždie voňať, primiešame na tekvicovom
strúhadle nastrúhané TOFU. Ochutíme sójovou omáčkou (alebo len soľou),
Solčankou, pretretým cesnakom, mletou paprikou a majoránkou. Prevaríme.
Podávame na hlávkovom šaláte ozdobené nastrúhanou červenou repou

TOFU s cestovinou späť
TOFU, cibuľa, cesnak, cestoviny, biely jogurt, zelená paprika,
sójová omáčka, červená paprika, čierne korenie, vegeta, mletá rasca, olej
kukurica, paradajky, paprika, šalátová uhorka, horčica, bazalka
Postup:
Tofu nakrájame na kocky. Polejeme sójovou omáčkou, posypeme červenou paprikou, čiernym korením, vegetou, rascou, pokvapkáme olejom a necháme polhodinu postáť. Dáme variť cestoviny. Odstáte tofu opražíme na oleji,vyberieme. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a restujeme. Potom do nej pridáme zelenú papriku,popražíme a nakoniec pridáme tofu,trošku podlejeme a chvíľu dusíme. Do uvarených cestovín pridáme tofu, kukuricu, nakrájanú čerstvú papriku, paradajky a uhorku. Ochutíme soľou a korením a navrch cestovín dáme kôpku jogurtového dresingu pripraveného z: jogurtu,horčice, čierneho korenia, soli a bazalky.